Raksts

Palīdzi piepildīt politika.lv ar saturu!


Datums:
13. novembris, 2008


Autori

Krista Baumane


Droši vien būsiet ievērojuši portālā „dekoratīvo aizkaru“, kas jūs aicina politika.lv atbalstīt ar ziedojumu. Gribu īsi pastāstīt, kāpēc šāds aicinājums.

Kopš politika.lv izveidošanas 2001. gadā mums bija skaidras divas lietas: ka šādu interneta resursu nevar uzturēt ar komerciāliem līdzekļiem un, ka sākotnējie finansētāji portālu neatbalstīs mūžīgi. Mūs vadīja ideālismā sakņoti mērķi, ka politikas kvalitāti var uzlabot ar informētu sabiedrības līdzdalību un politika.lv tika izveidots, lai veicinātu virzību uz to. Mēs nevarējām prognozēt, vai šāds resurss vispār kādam būs vajadzīgs – es atceros pārsteigumu un prieku kad konstatēju, ka pirmajās 24 stundās pēc portāla dzimšanas to apmeklēja veseli 40 lietotāji!

Vairāk kā 7 gadu laikā lietas ir strauji gājušas uz priekšu: politika.lv resursi ir citēti Saeimas tribīnē, vadošo laikrakstu lapās, televīzijas studijās un Satversmes tiesas spriedumos. Mēs esam īstenojuši īpašus satura projektus par godu referendumam par iestāšanos ES un Saeimas un pašvaldību vēlēšanām, izdomājām interaktīvo anketu Pielaiko Partiju!, datubāzi „Mēs zinām, ko jūs darījāt 8. Saeimā“ un veiksmīgi novadījām Latvijā pirmās tiešsaistes konsultācijas par svarīgiem politikas jautājumiem. Esmu par politika.lv stāstījusi Igaunijas e-pārvaldes akadēmijas rīkotos pasākumos Tallinā, Eiropas Parlamenta ēkā Strasbūrā un ANO mājā Tadžikijas galvaspilsētā Dušanbe.

Bet kam tad bez vietējiem medijiem, igauņiem un tadžikiem politika.lv ir vajadzīga? Ārvalstu fondu, starptautisku organizāciju un draudzīgu valstu vēstniecību pārstāvjiem, kuri līdz šim ir izrādījuši lielu un patiesu interesi par politika.lv sasniegumiem un dāsni ir mūs atbalstījuši? Portāla līdzšinējie starptautiskie labdari savus resursus izvēlas novirzīt uz reģioniem, kur tie vairāk vajadzīgi. Man liekas, viņi pareizi dara, jo pasaulē tiešām ir smagākas problēmas, ko risināt, kā līdzdalības jautājumi ES dalībvalstī Latvijā. Pašmāju labdari (uzņēmumi) portālu atbalstīt baidās, jo mūsu nosaukumā ir vārds „politika“, kas nezin kāpēc potenciālos sponsoros izraisa teju alerģisku reakciju. Reklāmdevējiem pagaidām esam par mazu, lai tādā veidā gūtu pietiekošus ienākumus, bet abonēšanas maksu nevēlamies ieviest principā, jo tas būtu pretrunā ar politika.lv misiju. Kam tad mēs būtu vajadzīgi?

Izrādās, ka pagājušajā mēnesī vien politika.lv bija vajadzīga 47,500 lietotājiem. Tās, manuprāt, ir ļoti labas ziņas. Jo tā vietā, lai politika.lv komanda būtu atkarīga no ārvalstu fondiem, pavadītu savu laiku projektu pieteikumu rakstīšanas maratonos, gaidīšanas agonijā un administrēšanas džungļos, mēs gribētu vienkārši darīt savu darbu: piedāvāt jums saturiski saistošu un lietošanas ziņā ērtu un inovatīvu resursu, kas ar jūsu līdzdalību palīdzēs Latvijā veidot kvalitatīvāku politiku.

Mēs gribētu būt atkarīgi no saviem lietotājiem. Tāpēc arī šāds aicinājums.

Ja katrs no 3677 iknedēļas vēstkopas saņēmējiem ziedotu 10 latus, politika.lv varētu izdot pusgadu. Ja katrs no 47,500 lietotājiem, kas portālu apmeklēja oktobrī, veltītu mums 5 latus, portāls iegūtu līdzekļus trīs (!) gadu darbībai. Jūsu atbalsts stiprinās politika.lv neatkarību, līdz ar to arī kvalitāti.

Ziedo politikai.lv caur savu internetbanku un aicini ziedot citus!

PALDIES!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!