Pētījums

No iedzīvotāju foruma līdz kopienu filantropijai: iespējas un pieredze Latvijā


Gads:
2006
Autori:
Inese Danga
Organizācija:
Talsu novada fonds


Autori

Inese Danga


Rokasgrāmata gan teorētiski, gan praktiski aplūko labdarības un kopienu filantropijas jautājumus Latvijā un arī labas prakses piemērus citās pasaules valstīs.

Tas ir apkopojums par līdz šim padarīto, kopš Baltijas – Amerikas partnerattiecību programma atbalsta kopienu filantropiju Latvijā, arī padomu krājums tiem, kas vēlas aktivizēt vietējo sabiedrību, veidot iedzīvotāju forumus, paši vēlas uzņemties lielāku atbildību par darbiem, kas darāmi konkrētā pašvaldībā, kopienā utt.

Grāmata būs noderīga gan pašvaldībām, kuras vēlas iesaistīt iedzīvotājus vietējā attīstībā, gan nevalstiskām organizācijām, gan arī esošiem un jaunveidojamiem kopienu fondiem .

Autore ievadā sniedz vispārīgu informāciju par kopienu filantropijas attīstības pirmsākumiem Latvijā un iedzīvotāju līdzdalību. Grāmatā apskatīti iedzīvotāju foruma mērķi, uzdevumi, foruma sagatavošana, norise un veicamās aktivitātes pēc foruma. Tāpat autore raksta par kopienu fondu darbības pamatprincipiem, fondu nozīmi, izveides procesu, kā arī sniedz apskatu par Latvijas kopienu fondiem, kas jau darbojas.

(No iedzīvotāju foruma līdz kopienu filantropijai: iespējas un pieredze Latvijāpdf) (881.53 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!