Raksts

Nedēļas beigās – jāiet


Datums:
12. septembris, 2011


Autori

Gunta Leona


Savdabīgas dienas aizvadītas - ar bezgalīgām skumjām, ar bēdīgām atmiņām... Ir tādi, kas apgalvo, ka terora akts Amerikā ievadīja pārmaiņas visas pasaules dzīvē. Kādas pārmaiņas? Iespēju visā negatīvi notiekošajā saskatīt tikai pozitīvo? Skumjās dienas pagājušo nedēļ daudzi vispār nepārdzīvotu, ja tās ik pa brīdim neuzjautrinātu priekšvēlēšanu reklāma. Tā ielauzusies pat daudzu cienītajā radio 2, kuru nekad neklausos, bet vakar ieslēdzu, starp saldi sērīgajām dziesmām atgādinājums - mēs esam tie labākie, cilvēku vajag vērtēt pēc padarītā, jaunajiem nav pieredzes. Jautri, ja nebūtu tik bēdīgi. Cilvēku vajagot vērtēt pēc padarītā. Tas, kur esam tagad, ir ievēlēto nedarīšanas, tikai solījumu rezultāts? Sola jau atkal - mēs iesim uz mērķi. Kāds ir tas mērķis, kur tā skaidri un gaiši ir pateikts, kas ir šīs valsts mērķis? Maksāt lielākas pensijas vecajiem, visus ārstēt, ko sola atkal?

Internetā dažādos vortālos un komentāros jau pamanāms aicinājums neiet uz ārkārtas vēlēšanām. Neesot, par ko balsot, izraudzītais un ievēlētais “mazākais ļaunums” arī var sastrādāt lielas ziepes visai tautai… Protams, ka var. Ja mēs, tauta, to pieļausim. Lietussargu vicināšana un akmeņu mētāšana nav vienīgie protestēšanas veidi. Ja tas ir tā, tad taisnība ir tiem, kas saka, ka latviešu tauta ir gļēva. Neiešana balsot arī ir gļēvuma izpausme. Tā neiešana balsot atspoguļojas tikai viena konkrētā balsotāja prātā, ne papīros ( vēlētāju skaitā), kas nosaka vēlēšanu iznākumu. Šķiet, ka iepriekšējā atlaistā Saeima nav pēdējā atlaistā. Jāatlaiž būs vēl kāda. Balsot “izmēģinājuma kārtā” tautai nevajadzētu būt grūti. Ja ir, tad esam tur, kur esam. Un atliek vien akli noticēt reklāmu solījumiem un samierināties ar visu notiekošo.

Pēc vēlēšanām kokiem skaisti nokrāsosies lapas. Skaisti. Krāšņi. Skaistums noturēsies tikai dažas dienas. To aizpūtīs rudens vēji, tas vienkārši sapūs. Lai skaistumu varētu vērot dažas dienas, lapām bija jāizaug. Mūsu tauta ir izaugusi? Vēl pumpuros vai jau zaļās lapās?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!