Raksts

Nav noticis itin nekas


Datums:
05. augusts, 2008


Sestdien, 2. augustā savu vēlmi mainīt notiekošo valstī ir apliecinājuši aptuveni 600 000 pilsoņu. Par maz. Pietrūka kādi nieka 160 000, un referendums tiktu atzīts par notikušu. Tātad — referendums nav noticis. Tātad — nekas nav noticis? Reāli šobrīd valdošajai Latvijas valsts elitei nav noticis itin nekas.

Tas, ka liela tautas dala „ņurd”, bija zināms jau sen, bet tas netraucēja rullēt tālāk un tālāk pa agrāk nosprausto ceļu — lai vai kas. Tagad, pēc referenduma „izgāšanās”, atlikušos divus gadus līdz Saeimas vēlēšanām rullēšana ies paātrinātā tempā, jo par katru cenu un visiem spēkiem jāgarantē vismaz sava līdz šim sasniegta materiālā status quo turpmākā saglabāšana.

Referenduma priekšvakarā mums no augstās tribīnes tika teikts, ka to ierosinājuši nelatvieši, lai grautu valsts iekārtu. Uzmanīgi sekojot krievvalodīgajiem medijiem, nevarēja nemanīt, ka šis referendums nebūt nebija to publikāciju „topā”. Gluži otrādi — dominēja Jaunais vilnis — apraksti, intervijas, jūsmošana, tenkas… TV5 — galvenais un plašākais krievvalodīgo iedzīvotāju informācijas avots — bija visu publicistisko laiku atvēlējis Jaunā viļņa translācijai un tā goda viesu intervijām. Kāds tur vēl referendums! Un viss jau tāpat ir labi — šo mediju īpašniekiem nav iemesla protestēt pret pašreiz Latvijā notiekošo.

Acīmredzot šā paša iemesla dēļ opozīcijā esošajam tik ļoti populārajam Saskaņas centram, kurš formāli atbalstīja referenduma ideju, ne prātā nenāca pašiem nodrošināt saviem Krievijas pierobežā dzīvojošajiem vēlētājiem viņiem saprotamu informāciju par to, ka vispār Latvijā notiks referendums un par ko tieši tas notiks. Un kāpēc tas Saskaņas centram būtu jādara? Viņi taču ir opozīcijā, un tautas pārmetumi vērsti ne pret viņiem, bet pret tiem, kas pie varas!

Un šo „krupi” — Saeimas spīkera klajos apvainojumus Latvijas nodevībā ne vien sev, bet arīdzan saviem vēlētājiem — tie arīdzan norija neviebdamies.

Tādas, lūk, lietas.

Šajā rubrikā publicēti redakcijai iesūtītie komentāri. Redakcija to tapšanā nepiedalās.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!