Raksts

Ministriju sagatavotās faktu lapas par ES


Datums:
14. jūlijs, 2005


Autori

Dace Apsīte


Foto: Foto - B. Koļesņikovs © AFI

Nozaru ministrijas ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras (ESIA) finansiālu atbalstu sagatavojušas faktu lapas par 12 dažādām ar Eiropas Savienību (ES) saistītām tēmām.

Ilustrētajās faktu lapās atrodama īsa informācija par muitas nodokļa atlikšanu un kvotu piemērošanu ES teritorijā; par koordinācijas centru tīklu SOLVIT, kas dod iespēju risināt ES iekšējā tirgus problēmas; par klimata pārmaiņām Latvijā un Eiropā; par ES 2005.gada aktualitāti veselības jomā – cīņu ar lieko svaru; par Latvijas ieskaitīšanos Eiropas drošības un aizsardzības politikas veidošanā. Faktu lapās atspoguļoti noteikumi, kas saitīti ar Latvijas pilsoņu un nepilsoņu ceļošanas iespējām Eiropā; darba iegūšanas iespējām ES valstīs un sociālajām garantijām tajās; brīvā laika pavadīšanas iespējām un jauniešu iespējām ES. Faktu lapās atrodama informācija arī par ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformu; ES prasību izpildi Latvijā attiecībā uz pārtikas drošību; kā arī par bioloģisko lauksaimniecību Eiropā un Latvijā. Astoņas no minētajām faktu lapām pieejamas arī krievu valodā.

Informāciju sagatavoja Finanšu ministrija, Ekonomikas ministrija, Zemkopības ministrija, Iekšlietu ministrija, Vides ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija, Veselības ministrija un Aizsardzības ministrija.

Faktu lapas ir pieejamas šeit un drukātā veidā ESIA birojā Rīgā, Aspazijas bulv.28, 2.stāvā, ES informācijas punktos Latvijas rajonu centrālajās bibliotēkās, 9 Europe Direct informācijas punktos.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!