Raksts

Latvijas devalvācija


Datums:
21. novembris, 2008


Autori

Viktors Makarovs


Nezinu, vai devalvēsies lats. Taču cita devalvācija jau ir notikusi. Ir kritusi vērtībā Satversme ar tās deklarētajiem demokrātijas, indivīda brīvības un tiesiskās valsts principiem. Latvijas eiropeisko ambīciju un vērtību svars, izrādās, ir bijis pārspīlēts. Ja var ticēt medijiem, tad Drošības policija „aizdomās par baumošanu par lata devalvāciju” ir aizturējusi kādu Ventspils Augstskolas lektoru, kamēr kāds mūziķis ir „pieķerts mēģinājumos destabilizēt ekonomisko situāciju valstī”, un ir sākts kriminālprocess.

„Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus.” Deviņdesmitgades svinības Latvija nobeidz, sperot drošu soli prom no Satversmes, uz policejisku valsti.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!