Raksts

Latvietis – morāles etalons


Datums:
16. februāris, 2010


Ak, vidējais latvietis ir tik paštaisns!

Lūk, ko viņš rakstītu par savu dzīves filosofiju [balstīts uz tikko publiskotajiem pētījumiem A un B]:

“Es negribētu dzīvot kaimiņos ar melnajiem vai ķīniešiem. Kāpēc? Tāpēc, ka viņi noteikti aiz manas mājas sienām praktizētu savas aizdomīgās reliģijas un darītu nez kādas aizdomīgas lietas. Nē, nu es jau neesmu rasists, man vienkārši nepatīk melnie un ķīnieši. Un kurš gan gribētu kaimiņos čigānu? Man gan neviens nav uzbrucis vai apzadzis, bet esmu dzirdējis kā kaimiņieni apzaga. Un kas ta tie citi bija, ja ne čigāni?! Viesstrādniekus kaimiņos arī negribu. Tak dzirdēts, ka mūsējie, kas aizbrauc strādāt uz Īriju, to vien dara, kā dzer, ballējas, nododas seksuāliem sakariem bez laulības un vispār dzīvo nepiedienīgu, amorālu dzīvesveidu. Man tādus kaimiņus nevajag. Musulmaņus arī par kaimiņiem negribu – vai nu viņi teroristi, vai, kas vēl trakāk-atvedīs savas 10 sievas dzīvot man tepat aiz sienas. Amorāli! Māksliniekiem arī nav vietas man kaimiņos – no viņiem sagaidāmas vien izvirtības, dzeršana un skaļas ballītes. Tas pats par homoseksuāļiem. Nē, saprotiet mani pareizi, man pret viņiem nav aizspriedumu, lai viņi dzīvo. Bet ne man kaimiņos. Man kaimiņos šādam amorālam dzīvesveidam nav vietas. Es pats? Nu, es pats, kā jau vidējais latvietis, esmu cilvēks ar augstiem morāles standartiem. Man ir bijuši vairāk kā 11 vai pat 20 seksuālie partneri un es uzskatu, ka partnera izvēlē svarīgāka ir seksa kvalitāte nevis ārējais izskats. Pēdējais savukārt nozīmē, ka esmu dziļa personība. Vēl es gadā izdzeru nepilnus 9 litrus stipro grādīgo dzērienu, 8 litrus vieglā alkohola un nieka 60 litrus alus. Tāpēc uzskatu, ka musulmaņi, viesstrādnieki, homoseksuāļi, mākslinieki, čigāni un visi pārējie no ceļa nogājušie vai uz tā nekad neuzkāpušie gribētu mani – morāles augstāko lidojumu un tikumības paraugu – sev kaimiņos. Bet es viņus nē, pat lai nelūdzas.”

Pētījums A – SIA «Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorija» veiktais pētījums «Latvijas pilsētu sociālekonomiskās attīstības tendences». Ziņa par to šeit: http://news.frut.lv/lv/ppl/society/60800

Pētījums B- Reklāmas aģentūras «Euro RSCG Riga» sadarbībā ar sabiedrisko attiecību aģentūru «Euro RSCG PR» veikto pētījumu rezultāti. Ziņa par to šeit: http://www.apollo.lv/portal/sieviete/articles/194335


www.miomilo.lv

www.twitter.com/curiha


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!