Projekts

Korupcijas 0C. Pārskats par korupciju un pretkorupcijas politiku Latvijā


Projekta norises laiks:
16.12.2008 - 14.07.2010
Projekta izmaksas:
14 782 EUR
Finansētājs:
Sorosa fonds-Latvija


Kontaktpersonas

Valts Kalniņš


Autori

Valts Kalniņš


Projekta gaitā tika izdoti izdevuma „Korupcijas 0C. Pārskats par korupciju un pretkorupcijas politiku Latvijā ” 9. un 10.izlaidums latviešu un angļu valodā (attiecīgi par 2009. gada pirmo un otro pusgadu). Izdevumi ir pieejami drukātā formātā un internetā. Internetā tie pieejami speciāli Korupcijas °Cziņojumiem jaunizveidotajā Wikidot vietnē (latviski  un angliski), kā arī portālā politika.lv.

Nr. 9 ietvēra sekojošus tematiskos rakstus: Rozenvalds, J.,Latvijas demokrātija starp “eiropeizāciju” un postpadomju telpas mantojumu [par demokrātiskās politiskās kultūras deficītu Latvijā un citās bijušās PSRS valstīs]; Kurpniece, D., Drosme pārkāpt vienaldzības robežu jeb kāpēc ir svarīga trauksmes cēlāju aizsardzība; Dedze, I., Strode, I., Vecāku maksājumi – piespiedu brīvprātīgais līdzfinansējums izglītībai [par pētījuma par vecāku neoficiāliem maksājumiem skolās rezultātiem].

Nr. 10 ietvēra sekojošus tematiskos rakstus: Kalniņš, V.,Korupcijas apkarošanas bilance – iztiesāšana 2004.-2008. gadā [pārskats par PROVIDUS apkopoto statistiku par korupcijas krimināllietām tiesās]; Stafecka, L.,Ar krīzi uz korupciju [par ekonomiskās krīzes iespējamo ietekmi uz korupciju Latvijā]; Austere, L.,Vai jāatbild tam, ko vieglāk piespiest? [par ieceri noteikt, ka NVO amatpersonas būtu uzskatāmas par valsts amatpersonām, ja NVO saņem valsts finansējumu virs noteikta apjoma].


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!