Raksts

Kārtējās viltības


Datums:
23. augusts, 2010


Autori

Reklāmu novērotāji


Jauna nedēļa - jaunas viltības. Pirmdiena nāk ar 27 aizdomīgiem materiāliem, no kuriem sešus uzskatām par slēptās reklāmas gadījumiem, bet piecus par šaubīgiem, kas nozīmē, ka katrs gadījums tiks vēlreiz analizēts un pārrunāts. 16 materiālos slēptās reklāmas pazīmes nesaskatījām.

1. Вести Сегодня (“Это очередная хитрость…”)

Rakstā tiek apskatīts A. Šlesera viedoklis par V. Dombrovska ierosinājumiem pensiju pārvaldīšanas jomā. Jāatzīmē, ka Šlesera bilde un citāts aizņem lielāko raksta daļu, bet Dombrovska vai eksperta viedoklis neparādās.

Kritērijs: Publikācija ir vienpusīga, tajā nav sabalansēti iesaisīto/pieminēto pušu viedokļi. Trūkst/ nav mēģināts noskaidrot citu iesaistīto pušu viedokli. Materiālā nav paskaidrots, ka mēģinājums noskaidrot kādas no pusēm viedokli ir noticis, bet nav izdevies.

2. PBK, Latvijskoje vremja (PB prezidenta nekompetence sašūpo Dombrovska krēslu?)

Apvienības “Par labu Latviju” Ministru prezidenta amata kandidāts Ainārs Šlesers pirmdienas rītā izsūtījis atklātu vēstuli valdībai un sabiedrībai, cita starpā steidzot atgādināt par Pasaules bankas prezidenta Roberta Zēlika izgāšanos Siguldā, kad tas 100 latu stipendijas programmas dalībniekiem pārjautājis, vai šie 100 lati tiek saņemti mēnesī vai dienā. Lai gan pirmajā sižeta daļā notiek gānīšanās par Dombrovski un valdības darbu, bet otrajā – plaši un emocionāli citēta Šlesera vēstule ar aicinājumu Dombrovskim atkāpties- Dombrovska viedoklis nav lūgts.

Kritērijs: Raidījums ir vienpusīgs, tajā nav sabalansēti iesaisīto/pieminēto pušu viedokļi. Trūkst/ nav mēģināts noskaidrot citu iesaistīto pušu viedokli. Materiālā nav paskaidrots, ka mēģinājums noskaidrot kādas no pusēm viedokli ir noticis, bet nav izdevies.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!