Raksts

Kārļa Streipa blogs “Tautas” partija + Kremļa un Šlesakova intereses — cik jauki!


Datums:
04. februāris, 2009


Autori

Kārlis Streips


Labrīt, lasītāji!Ar katru dienu kļūst grūtāk saprast, kāpēc premjerministrs Valdis Dombrovskis "Tautas" partiju nelūdz aiziet, piedevām aicinot neļaut durvīm uzsist pa pakaļu tad, kad tā iet prom. Šorīt partija kārtējo reizi uzmeta visu valdību, solidarizējoties ar Alfrēda Rubika pārstāvēto Saskaņas centru, Tatjanas Ždanokas pārstāvēto PCTVL un Aināra Šlesera biznesa projektu LPP/LC. Protams, "Tautas" partijas runassieva Muižniece jau pirms kāda brītiņa atklātā tekstā paziņoja, ka partija jūtas pavisam brīva un ne ar ko nesaistīta, jo tā balsoja (arī toreiz solidarizējoties ar Kremļa mīlulēm) pret valsts tiesībām turpināt sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem. Valstiskums? Valsts intereses? Nelieciet smieties, "Tautas" partijai jau ļoti, ļoti sen nekas tamlīdzīgs nav pat mirkli interesējis, ka tik "savējiem" viss ir trekni un labi.

Jautājums, kurā “Tautas” partija solidarizējās ar Krievijas interešu bīdītājiem Latvijā, savukārt, bija pakalpojums Šleseram un viņa astoņkājim. Proti, TP un opozīcijas partijas nobalsoja par pievienotās vērtības nodokļa samazināšanu viesnīcām, vai vismaz par šī jautājuma nosūtīšanu Saeimas komisijām. Kā zināms, Šlesakova tandems Rīgā izdod miljonus Šlesera mīlulīša airBertolta vadītajai tūrisma veicināšanas kampaņai, un viesnīcas šajā procesā, protams, ir būtiskas. Tiesa, kad janvārī Šlesflikova tandēms bazūnēja pa visu valsti, ka tūrisma programma ir bijusi izcili veiksmīga, jo visas viesnīcas esot bijušas pārpildītas, daudzas viesnīcas teica, ka nebija gan, un daudzi televīzijā intervēti tūristi teica, ka ceļu uz Latviju viņi ir atraduši paši un bez jebkādas palīdzīgas no Šlesflikova kampaņas. Lai nu tas būtu kā būtu, tūristi valstij ir svarīgi, bet nudien jājautā, vai viesnīcas ir pats svarīgākais, uz kuru raudzīties jautājumā par nodokļu samazināšanu. Tiesa, “Tautas” partija cer nodokli samazināt arī medikamentiem, kas jau būtu krietni aktuālāks jautājums Latvijas iedzīvotājiem nekā tas, cik maksā numuriņš viesnīcā. No otras puses, ir arī tiesa, ka tā kārtējo reizi “Tautas” partija visai pasaulei apliecinās, ka Latvijai un tās valdošajai “elitei” uzticēties nevar ne mirkli, jo parakstīti dokumenti tai nenozīmē pilnīgi un absolūti neko. Lieki teikt, ka nopietnā un civilizētā valstī politikāņi tā neizturas. Bet līdz nopietnībai un civilizācijai, nemaz nerunājot par tiesiskumu, mūsu “gudrajām galvām” vēl ir ļoti, ļoti tāls ceļs ejams.

Nupat jau “Tautas” partija iet uz visu banku. Tās no pagātnes izraktais līderis žurnālistiem diktē noteikumus par to, kuros gadījumos viņš no savām eksaltētajām augstienēm būs gatavs nolidināties pie mirstīgajiem un ar viņiem runāt. Partijas pārstāvji Saeimā joprojām cenšas atteikties no pērn pieņemtā “lokomotīvju” principa un marinēdama marinē likumprojektus par lielāka tiesiskuma nodrošināšanu politiskajā procesā. Kā minēju, Muižniece vairs nesaskata absolūti nekādu atbildību par valsti un tās nākotni, partija balsos kā vien tai ienāk prātā. Ja tas nozīmē paklanīties Kremļa interešu virzienā, arī tas šai “latviskajai” partijai nekas. Galu galā, iepriekšējais partijas vadītājs aizbrauca uz Maskavu, kur viņam Krievijas cars noglaudīja galviņu, lai arī viņš tur skaitījās kā “privātpersona.” Skumji.

Jauku visiem dienu. Izņemot … nu, paši saprotat.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!