Raksts

Jautājums


Datums:
12. augusts, 2008


Autori

Jānis Pleps


Gruzijas un Krievijas konflikta gadījumā rodas tikai viens jautājums: kur ir mūsu valsts prezidents?

Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas prezidenti šobrīd dodas uz Tbilisi. Vismaz vārdos Latvija ir paudusi tādu pašu atbalstu Gruzijai kā šīs iepriekšējās valstis. Tikai atšķirībā no tām, mūs Tbilisi pārstāv Ministru prezidents, savukārt mūsu prezidentu pārstāv viņa padomnieks.

Interesanti, vai šī nebija tā reize lauzt dienasplānojumu un upurēt biļetes uz akadēmisko airēšanu un futbolu. Jo rodas iespaids – Latvija nav kopā ar citām kaimiņvalstīm. Latvijai ir sava politika.

Nerunājot par to, kuram ir taisnība Gruzijas un Krievijas karā. Visdrīzāk karā nevienam nav taisnība. Vainīgi ir visi. Runājot Akuņina grāmatu varoņa Fandorina vārdiem – karš ir netīrīga preteklība. labie un sliktie ir abās frontes pusēs. un pirmos nošauj labos.

Šeit vairāk ir runa par solidaritāti ar reģiona kaimiņiem. Par kopīgu rīcību un kopīgiem centieniem neatkarības saglabāšanā. Pēdējie notikumi liecina, ka starptautiskā sistēma atkal nav droša mazām valstīm.

Tādēļ kā absolūts profāns ārpolitikā atļaušos pavaicāt: kāpēc mūsu prezidents nav kopā ar pārējiem Baltijas kolēģiem? un kur viņš ir?

tie varētu būt pirmie jautājumi, lai nonāktu līdz atbildei: kas viņš ir?:)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!