Projekts

Izgaismojot neredzamo: Latvijas mazākumtautību vērtības, pilsoniskās orientācijas un valsts nākotnes vīzijas


Projekta norises laiks:
01.10.2009 - 30.06.2010
Projekta izmaksas:
18 603,83 EUR
Finansētājs:
EEZ finanšu intruments, SIF, PROVIDUS


Autori

Dmitrijs Petrenko


Projekta mērķi:

  • panākt kvalitatīvu uzlabojumu informācijas kvalitātē, kas ir pieejama latviešu mērķauditorijai par Latvijas krievvalodīgajiem;
  • kliedēt stereotipus par Latvijas krievvalodīgajiem latviešu mediju telpā, piedāvājot daudzpusīgu kvalitatīvas pētnieciskās žurnālistikas materiālu klāstu interneta lietotājiem draudzīgā formātā.

Kopējais plānotais Projekta finansējums attiecināmo izdevumu segšanai: 18 603,83 EUR

Maksimālais Fonda plānotais finansējuma apjoms: 16 743,45 EUR

Galvenās aktivitātes:

  • 10 raksti portālā politika.lv
  • 4 intervijas portālā politika.lv
  • 4 multimediālie projekti (publikācijas)
  • Konference “Vai iekļaušana nav iespējama?”

Portāla politika.lv publikācijās kā primāra tiks pasniegta krievu pamatvalodas cilvēku pilsoniskā identitāte Latvijā. Projekta laikā žurnālisti pievērsīsies krievvalodīgo cilvēku politiskajiem un ekonomiskajiem uzskatiem, viņu Latvijas nākotnes scenārijiem un vīzijām par to, kā turpmāk attīstīsies otrās lielākās etnolingvistiskas kopienas sniegums Latvijas sabiedrībā, kā arī tam, kā starpetniskās attiecības Latvijā ietekmēs globālie ekonomiski un politiski procesi, tai skaita ES un Krievijas attiecības. Konferences rīkošana palīdzēs aktualizēt politiskajā dienaskārtībā jautājumus par plurālistiskā diskursa trūkumu integrācijas politikā.

Sīkāku aktivitāšu aprakstu skatīt  šeit (31.50 KB).

Plānotie Projekta rezultāti:

Projekta sagaidāmie rezultāti ir saistāmi ar informētības pakāpes palielināšanu latviešu auditorijas vidē par jautājumiem, kas skar krievvalodīgo dzīvi, vērtību un vīziju par valsts nākotni. Viens no sagaidāmiem rezultātiem ir tolerances līmeņa paaugstināšanas sabiedrībā, kas ir saistīt ar stereotipu revidēšanu.

Projekts tiek īstenots grantu shēmas „Pilsoniskās sabiedrības stiprināšana un sabiedrības integrācijas veicināšana” ietvaros.

„Projektu atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu instrumenta ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību”

eea_financial_mechanism_logo.jpg                                               SIF_Logo_JPG_Red-White.jpg


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!