Raksts

Ievadvārdi sabiedriskā apspriedē par uzņēmēju filantropijas kultūras veicināšanu


Datums:
28. oktobris, 2005


Autori

Ainars Latkovskis


2005. gada 30. septembrī, RīgāRīko: Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas sekretariāts (ĪUMSILS)

Laiks šādai iniciatīvai, protams, bija vajadzīgs jau sen. Daudzas no lietām, kuras mums palīdzēja uzsākt ārvalstu partneri vai donori 90-to gadu sākumā un vidū, izbeidzās tāpēc, ka ārvalstu palīdzība tika virzīta tālāk uz Austrumiem, bet vietā nekas nenāca. Pie mums ziedošanas kultūra nav vēl attīstījusies kā Rietumos. Tam ir savi objektīvi apstākļi, to skaitā arī ekonomikas attīstība, cilvēku ienākumu līmenis Latvijā. Tāpēc esam sapulcējušies, lai par šo lietu diskutētu. Tagad nāk Ziemassvētki, un projektu realizēšana ir iekritusi tā, ka varēsim redzēt, vai varēsim padarītu ziedošanu, kas tradicionāli notiek tikai uz Ziemassvētkiem, ilgstošu visa gada garumā. Protams, ir vairāki labi piemēri kopienu iniciatīvām, bet ir jādara viss iespējamais, lai šo pieredzi izplatītu visā Latvijā.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!