Raksts

Ienāk Repše


Datums:
14. septembris, 2001


Autori

Aivars Ozoliņš


Diena, 09.08.2001.

Jaunu partiju un valsts un tautas glābēju ienākšana Latvijas politikā uz kārtējām Saeimas vēlēšanām ir parasta lieta diemžēl, taču Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes izšķiršanās arī mēģināt būtu īpašs gadījums. Repše ir pēdējais vietējā politikā vēl nelietots liela mēroga resurss, kas teju vienpersoniski varētu nodrošināt vēlēšanu līdera vietu gandrīz vai jebkuram politiskam spēkam, it īpaši — ja tā būtu svaigi jauna «Repšes partija». Runas par jaunas labējas partijas briešanu virmo jau sen; baumas par LB prezidenta garlaikošanos ērtajā, drošajā, labi atalgotajā darbā un iespējamo gatavību atvēzēties lielākam mērogam dzirdētas vēl senāk. Pagājušā gada pavasarī, kad bija kritis Andra Šķēles kabinets, Repše bija to personu lokā, ar kurām Valsts prezidente tikās, lūkojoties pēc jaunas valdības sastādītāja. Tolaik viņš teicās labi jūtamies savā amatā un pieļāva pārmaiņas tikai gadījumā, «ja situācija to prasīs».

Trešdien LB prezidents parasto ikmēneša preses konferenci izmantoja, lai neparasti asi un vērienīgi vērstos pret «gļēvulīgo» un «katastrofāli korumpēto» valsts pārvaldi un beigās pateiktu: «Ja kritizē citus, esi gatavs iet un darīt pats.»

Pilnu “Dienas” raksta tekstu lasiet šeit


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!