Raksts

Grausta stāsts turpinās


Datums:
05. janvāris, 2012


Autori

Kārlis Streips


Vai nav laiks bēdīgajai epopejai par celtni Marijas ielā 6 pielikt punktu?

Labdien, lasītāji!

Ziņots, ka kārtējo reizi grausts, kas atrodas Marijas ielā 6, ir sācis apdraudēt garāmgājēju drošību. LETA novēroja, ka vētras ietekmē ir saplēsts celtnes dekoratīvais pārvalks un no kāda no logiem karājas vairāki koka gabali, tajā skaitā viens nokrita ar blīkšķi un teju, teju uzkrita kādai garāmgājējai uz galvas. Labi, ka kundze tika cauri ar izbīli, bet te nu reiz atkal ir jāsaka tas pats, ko teicu pirms pāris gadiem, kad graustā izcēlās ugunsgrēks: Vai nepietiek?

Manuprāt, ir acīmredzamas divas lietas. Pirmkārt, celtnes īpašnieki ar to netiek galā. It kā pirms diviem gadiem jūnijā viņi celtni esot “iekonservējuši,” bet te nu ir rezultāts. Turpinu uzskatīt, ka pilsētai ir jādod tiesības ēku konfiscēt pavisam. Taču, otrkārt, ir pat ļoti, ļoti maz ticams, ka no tās kādreiz vairs būs kāds labums. Laika zobs tomēr ir darījis savu, pie tam pamatīgi. Saprotu, ēka ir arhitektūras piemineklis, bet kas tas par pieminekli, ja palikušas vien četras sienas un ne pašā labākajā stāvoklī? Šķiet, ēka būtu vispirms konfiscējama un tad nojaucama, tās vietā ceļot kaut ko citu. Var, protams, būt visādi noteikumi par šī kaut kā cita augstumu, apmēriem, izskatu un visu pārējo, bet nudien neliekas, ka pašreizējā celtne vairs ir kam derīga.

Jauku visiem dienu, un iesaku tā nodrošināšanai garām minētajai celtnei šodien neiet.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!