Pētījums

European Demography Report 2010


Gads:
2011
Autori:
Eiropas Komisija,
Organizācija:
Eiropas Komisija, Nodarbinātības, Sociālo lietu un Sociālās iekļaušanas ģenerāldirektorāts, Eurostat


Autori

Eiropas Komisija


Šis ir trešais ziņojums demogrāfijas jautājumos, kas salīdzina situāciju ES dalībvalstīs šajā jomā.

Ziņojums veidots divās daļās. Pirmajā daļā aplūkotas vēsturiskās tendences līdz pat mūsdienām dzimstības, vidējā dzīves ilguma un migrācijas jautājumos, kas ietekmē iedzīvotāju skaita izmaiņas. Otrajā daļā tiek aplūkots pēdējo Eirobarometra aptauju konstatētais fenomens, ka ne tikai ES iedzīvotāji strauji noveco, bet arī paliek dažādāki un ar plašākiem pārrobežu kontaktiem. Uz to norāda vairāki aspekti – ir palielinājusies migrācija, tajā pašā laikā migrantu bērni un mazbērni integrējas savās jaunajās mītnes zemēs; ir parādījušās jaunas mobilitātes formas; jaunie migranti ienes ES saites ar citām valstīm gan ES iekšienē, gan ārpus ES.

European Demography Report 2010

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv

(pilns tekstspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!