Raksts

Eiropas ombuda darbība, paplašinoties Eiropas Savienībai


Datums:
07. maijs, 2004


Autori

P. Nikofors Diamandours


"Diena", 16.04.2004.

Pirms gada amatā stājoties, uzsvēru, ka viena no manām prioritātēm būs Eiropas pilsoņu informēšana par viņu tiesībām, it īpaši par viņu tiesībām iesniegt sūdzību Eiropas ombudam par Eiropas Savienības iestāžu un struktūru pieļautām administratīvām kļūmēm. Tiesības sūdzēties Eiropas ombudam ir ar Māstrihtas līgumu 1993.gadā izveidotās Eiropas pilsonības sastāvdaļa.

Sākot no šāgada maija, desmit jauno dalībvalstu, to skaitā Latvijas, pilsoņi iegūs šīs tiesības kā ES pilsoņi, tāpēc, tuvojoties pievienošanās datumam, it īpaši svarīgi par tām informēt. Tas ir bijis mans galvenais uzdevums, kopš ieņēmu Eiropas ombudsmeņa amatu 2003.gada 1.aprīlī.

Pilnu “Dienas” tekstu lasīt šeit


Eiropas ombuds


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!