Raksts

Diplomātija?


Datums:
04. aprīlis, 2012


Autori

Gunta Leona


Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns... Prasti runājot, to jau varētu attiecināt uz to, kas ir diplomātija. Kādreiz gan diplomātija attiecās gandrīz tikai uz sadarbību ar ārvalstīm. Bet šodien tā ir "ievazājusies" praktiski visās lietās, visos jautājumos, kas kaut kā skar valsts iedzīvotāju ikdienu

– Vai ceļi būs vēl sliktāki?

– Tas atkarīgs no tā, cik daudz Eiropas Savienība nolems mums piešķirt naudu, – tā un līdzīgi tiek saņemta atbilde uz jebkuru jautājumu. Ne jā, ne nē.

Un kam šī diplomātija ir vajadzīga? Kāds ir tās mērķis, vīzija? Nekāds, tāpat kā šai valstij? Diplomātija ārvalstīs nepieciešama valstij sadarbībai ar ārvalstīm. Bet ministru, ierēdņu, deputātu diplomātija? Viņiem pašiem?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!