Raksts

Cīnīties PAR vai cīnīties PRET?


Datums:
05. septembris, 2011


Autori

Gunta Leona


Laikam jau tikai psiholoģijā māca, ka labākus rezultātus dod cīņa par.Pirms nieka 20 gadiem Tautas fronte cīnījās pret Daugavpils HES, pret PSRS... To arī panāca. Bet vai cīnījās par neatkarīgu valsti, zeļošu valsti...? Neatceros. Varbūt kāds gudrais atceras (vai vismaz norādīs uz kādu adresi, kur apskatīties).

Tautfrontieši ticēja, ka sociālisma labumi aizmirsīsies un pazudīs pēc pāris gadiem. Ārzemju zinātnieki gan runāja par vairākiem gadu desmitiem.

Bībelē esot teikts, ka moku ceļš tautai ilgstot 40 gadus. Puse no tā laika te pagājusi. Pa nākamajiem divdesmit tak apmirs vēl kāda paaudze. Vai tā tikai to ir pelnījusi?

Cīnīties pret šī tauta māk. Te daži komentētāji savdabīgi aktīvi cīnās pret citādi seksuāli orientētiem cilvēkiem, nu jau arī pret slēptās reklāmas parādītājiem. Slēptā reklāma jau ir slēpta, lai kurš katrs vispār nesaprastu, ka tā ir reklāma. Neredz, nesaprot arī. Tur mēs esam pašlaik. Tikai jaunās tehnoloģijas nestāv uz vietas un jau, piemēram, facebook pienāk vēstule ar aicinājumu apmeklēt tikšanos ar Krievijas zinātnieku… Tā nav reklāma?

Visas tautas referendums par 10. Saeimas atlaišanu bija plaši apmeklēts un deva rezultātu. Tā taču bija cīņa pret. Vai gaidāmās vēlēšanas arī būs tikpat aktīvas, ar tikpat daudziem balsotājiem? Tā būs cīņa par. Cīņa par jaunu Saeimu. Latvieši gan labāk cīnās pret. Tā ir?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!