Raksts

Biznesam jāiesaistās valsts diplomātijā


Datums:
17. oktobris, 2002


Autori

Aiva Vīksna


Diena, 11.10.2002.

Latvijas eirointegrācija nebūs veiksmīga bez lietišķo aprindu reālas līdzdalības valsts ārpolitikā

Varbūt atceraties, kā vēl nesen Latvijā plosījās «terorisma» bums? Palaidnīgi skolēni, kuri nebija sagatavojušies eksāmeniem vai citiem pārbaudes darbiem, zvanīja uz policiju un ziņoja, ka skolā ir ievietots spridzeklis.

Mūsu valsts diplomāti un ierēdņi gan neizraisīja Saeimas vēlēšanas, tomēr viņiem ar tām ir ļoti paveicies. Septembrī priekšvēlēšanu sakaitētajā gaisotnē sabiedrība nespēja pievērst pienācīgu uzmanību ziņai par Eiropas Komisijas (EK) ekspertu izteikto kritiku par vājo Latvijas Nacionālās attīstības plānu. Kaut gan no pārmetumiem, ka dokumentā trūcis analīzes un tikušas ignorētas svarīgas problēmas, ne tikai Briseles gaiteņos vien, arī Latvijas sabiedrībā var izlobīties rūgta atziņa, ka mūsu valstij nemaz nav savas skaidras vidējā termiņa attīstības stratēģijas.

Pilnu “Dienas” raksta tekstu lasiet šeit.


Attīstības plāns (Vienotā programmdokumenta projekts)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!