Raksts

Atslēgas vārds ir Atbildība


Datums:
17. oktobris, 2008


Autori

Pēteris Timofejevs Henriksson


Šodien britu Konservatīvās partijas līderis Deivids Kamerons (Cameron) ieskicēja interesantu pavērsienu politiskajā diskusijā par to, kāda ir labējo un liberāļu atbildes reakcija uz ekonomisko krīzi. Atslēgas vārds ir nevis Brīvība – ka tirgiem vajadzētu vairāk brīvības – bet gan Atbildība. Lūk arī BBC video, kurā Kamerons izskaidro savas idejas kontekstu.

Tomēr man liekas, ka pats interesantākais tikai vēl sekos – kad Kamerons izskaidros, ko tieši viņaprāt Atbildība nozīmē un kādas ir tās politiskās, ekonomiskās un sociālās implikācijas. Manuprāt mēs varam pašreiz vērot ārkārtīgi interesantu pavērsienu pašā Konservatīvo kustībā – šķiet, notiek pāreja no Tečeres bezkompromisa brīvā tirgus ideoloģijas uz kaut ko citu – ko tieši, vēl nav skaidrs.

Vai Kamerona runa iezīmē vecās keinsiāniskās zupas uzsildīšanu (visticamāk, ka ne), vai pilnīgu lūzumu ar brīvā tirgus politiku, kā mēs to pazīstam līdz šim? Grūti teikt, bet cerams, ka Kamerons neskoposies ar izskaidrojumiem. Jo drīzāk tie nāks, jo labāk.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!