Pētījums

Women in Entrepreneurship and High-level Management in Latvia. Obstacles and Solutions


Gads:
2002
Organizācija:
Bakalaura darbs Rīgas ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics in Riga)


Autori

Providus


Darbā pētīta sieviešu līdzdalība uzņēmējdarbībā un biznesa vadībā Latvijā, identificējot dzimumu līdztiesības problēmas un kavēkļus šādas līdztiesības attīstīšanai. Pētījums balstās uz statistikas datiem, kā arī pašu biznesā iesaistīto sieviešu viedokļiem, kas noskaidroti izvērstās intervijās un aptaujā. Autores konstatē, ka dzimumu nelīdztiesība biznesa vidē tiek uztverta kā pašsaprotama, tāpēc obligāts priekšnoteikums uzlabojumu panākšanai ir šīs problēmas apzināšanās. Pētot iespējamos risinājumus, autores iepazīstina ar Zviedrijas pieredzi, kā arī apkopojušas informāciju par līdzšinējām iniciatīvām Latvijā.

Interesentiem iespējams sazināties ar darba autorēm pa e-pastu:

Līga Abramoviča: liga.abramovica@one.lv
Līna Ābola: LinaAbola@hotmail.com

Women in Entrepreneurship and High-level Management in Latvia. Obstacles and Solutions

(angļu, PDF, 406 KBpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!