Raksts

Vlogeri tagad arī Latvijā


Datums:
05. marts, 2012


Nav jau tā, ka gribas blogot tikai par nekārtībām, nejēdzībām un citu pieļautajām kļūdām - gribētos biežāk rakstīt arī par to, ar ko varētu lepoties. Tā kā bieži esmu rakstījusi par nejēdzībām medijos, šoreiz par ko pozitīvu - par lieliskiem videoblogeriem.

Ziniet, es ticu, ka tieši blogeriem pieder nākotne. Pat neskatoties uz to, ka daži saka, ka blogi jau ir pagātne. Es to redzu pēc pieaugošās aktivitātes Latvijā, redzot arvien jaunus labus, kvalitatīvus blogus un vērojot notiekošo ārpus Latvijas, kur blogeri pamazām ieņem stabilu vietu starp viedokļu līderiem. Vairāk par to es uzrakstīšu citreiz, šoreiz gribu padalīties ar, manuprāt, lielisku un kvalitatīvu produktu – video blogiem, kas nāk klajā zem nosaukuma Atrasts internetā. Kāpēc man tie patīk?

  1. Jo tie pierāda, ka kvalitatīvam raidījumam un svaigam skatam nav nepieciešami simti tūkstošu.
  2. Jo beidzot ir raidījums par aktuālām tēmām, kas orientēts un gados jaunāku auditoriju un nav veidots garlaicīgā stilā.
  3. Jo tie parāda, ka Latvijā kāds žurnālistikā spēj ne tikai atražot vecos ieradumus, bet arī radīt ko jaunu.
  4. Jo tie pašlaik ir vienīgie, kas latviešu valodā īsumā pastāsta par aktualitātēm sociālajos medijos un internetā. Cerams, nākotnē biežāk varēs uzzināt ne tikai ziņas, kuras es ikdienā izlasu internetā, bet arī svaigus pašmāju jaunumus. Bet tai pat laikā jāatzīst, ka es šajā jomā laikam esmu informētāka, nekā vidējais latvietis. Vai krievs.

P.S. Kādam varbūt nepatiks viņu pieeja ziņām, kas ir nedaudz divdomīga vai balansējoša uz robežas, bet tieši tas man šķiet vispievilcīgākais.
P.S.2. Un vēl – man ļoti patīk viņu pieeja intervijām, kas parāda cilvēku aiz twitter konta. Jo mēs taču gribam runāt un sadarboties ar dzīviem cilvēkiem, nevis robotiem vai ekspertiem, vai ne?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!