Raksts

Video: Grozījumi referendumu likumā – iespējas vai apdraudējums


Datums:
19. septembris, 2012


Autori

Providus


Valsts prezidents grozījumus referendumu likumā atgriezis Saeimā. Aizstāvot grozījumus, izskanējuši tādi argumenti kā naudas taupīšana un ārējie draudi. Par grozījumiem diskutē Ivars Ījabs, Iveta Kažoka, Edgars Pastars un Inese Lībiņa Egnere.

Šī gada 26. jūlijā Saeima pieņēma grozījumus likumā „Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”, kas paredzēja pieckāršot nepieciešamo parakstu skaitu, lai ierosinātu tautas nobalsošanu. Valsts prezidents šo likumprojektu atgrieza Saeimā ottreizējai caurlūkošanai. Aizstāvot grozījumus, izskanējuši tādi argumenti kā naudas taupīšana un ārējie draudi. Turklāt, nereti uzsvērts, ka pašreizējā likuma redakcija nodrošina mazākuma diktātu vairākumam par referendumu dienas kārtību.

Sabiedriskās politikas portāls politika.lv un Konrāda Adenauera fonda kopīgi rīkotā domu apmaiņa „Grozījumi referendumu likumā – iespējas vai apdraudējums” notika 17.septembrī Birojnīcā, Berga bazārā.

Foto no tiešraides


Birojnīca


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!