Projekts

Vaimanu koris par zināšanās balstītas politikas trūkumu Latvijā


Projekta norises laiks:
01.03.2016 - 31.10.2016
Projekta izmaksas:
4405,00 EUR
Finansētājs:
Nodibinājums “Borisa un Ināras Teterevu fonds”


Kontaktpersonas

Agnese Frīdenberga


Autori

Providus


Projekta mērķis ir caur Vaimanu kora dziesmu un publisku diskusiju mudināt plašāku sabiedrību iesaistīties jēgpilnā līdzdalībā, izgaismojot zināšanās balstītas politikas veidošanas trūkumus Latvijā un meklējot risinājumus, lai mazinātu negatīvas nepārdomātu lēmumu pieņemšanas sekas.

Festivālu LAMPA Cēsīs 2016. gada 2. jūlijā ievadīs Vaimanu kora dzīvā uzstāšanās, un tai sekos publiska diskusija par zināšanās balstītas politikas izaicinājumiem Latvijā. Plānots, ka diskusijā piedalīsies līdzdalības eksperti (tai skaitā PROVIDUS pārstāvis), valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji.

Diskusijas galvenie jautājumi būs:
– Kāpēc lēmumi tiek pieņemti sasteigti?
– Kāpēc nav pierasts skatīties un domāt ilgtermiņā?
– Kāda ir un kādai vajadzētu būt lēmumpieņēmēju motivācijai un rīcības modeļiem, lai pieņemtu pārdomātākus lēmumus?
– Ko sabiedrība var darīt, kā līdzdarboties?
– Ko politikas veidotāji sagaida no sabiedrības, ko dod pretim?

Projektā plānotie rezultāti:

    350-450 festivāla „LAMPA” dalībnieki būs noklausījušies vaimanu dziesmu par nepārdomātu lēmumu pieņemšanas negatīvajām sekām, kā arī piedalījušies diskusijās par lēmumu pieņemšanu.

    Plašākai sabiedrībai Latvijā, kā arī ārzemēs tiks publicēta Vaimanu dziesma (ar angļu subtitriem) Providus.lv angļu sadaļā, Providus.lv Youtube kanālā, kā arī tiks iesniegta publicēšanai starptautiskās kustības mājas lapā www.complaintschoir.org.

    Tiks publicēts blogs Providus.lv par Vaimanu kora pieredzi, diskusijām Cēsīs un Rīgā, reakcijām no klausītājiem.

Finansiālu atbalstu projektam “Vaimanu koris par zināšanās balstītas politikas trūkumu Latvijā” sniedz Borisa un Ināras Teterevu fonds

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!