Pētījums

The Unfinished Business of the Fifth Enlargement Countries. Country Report: Latvia


Gads:
2009
Organizācija:
Open Society Institute - Sofia


Pētījums par Latvijas ES dalības sekām piecus gadus pēc pievienošanās ES. Pētījums ir viens no Open Society Institute – Sofia izstrādātiem petījumiem par desmit jaunajām ES dalībvalstīm, kā rezultātā tapa salīdzinošs pētījums.

Pētījuma autori analizējuši Latvijas politisko situāciju kopš 2004. gada. Tiek analizēta politiskā attīstība, pārvalde, ekonomiskā attīstība, migrācija un citi jautājumi. Pētījumā secināts, ka Latvija veiksmīgi īstenojusi ES likumdošanas pārņemšanu, tāpat kā veiksmīgi ieviesusi vairākumu ES dalības institucionālo, likumdošanas un normatīvo prasību. Tajā pat laikā negatīvu autoru vērtējumu saņēmusi Latvijas politiskā, kā arī ekonomikas attīstība, jo – lai gan formāli ir ieviestas ES prasības – politiskā un biznesa kultūru vairāk sakņojas Padomju un pēc-sovietiskā pieejā. Tāpēc, neskatoties uz to, ka Latvijas dalība ES radījusi pozitīvas sekas, iestāšanās process pagaidām ir nepabeigts.

(The Unfinished Business of the Fifth Enlargement Countries. Country Report: Latvia pdf)

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!