Pētījums

Sociālās politikas īstenošana Latvijā pēc pievienošanās ES


Gads:
2008
Organizācija:
Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā


Autori

Providus


Rakstā apskatīti Sociālās politikas jautājumi Latvijā no jaunās ES dalībvalsts perspektīvas. Konkrētāk, tiek apskatīts, kā mainījusies Latvijas situācija laika periodā no 2004. līdz 2008. gadam iestāšanās ES rezultātā, situācijā, kad augsta ekonomiskā izaugsme kombinācijā ar dabisko iedzīvotāju skaita samazināšanos, darbaspēka trūkumu vairākos ekonomikas sektoros un emigrāciju uz ārvalstīm, pieprasa politiku, kas vērsta uz cilvēkkapitāla attīstītību valstī.

Autori rekomendē turpināt sociālās sistēmas integrāciju saskaņā ar ES politikas virzienu, bet akli nesekot starptautisko institūciju prasībām, tā vietā izmantojot pašu ekspertu vērtējumu; atbildot uz ekonomikas un sociālajiem izaicinājumiem, saglabāt soociālās politikas ilgtermiņa mērķus; izmantot citu valstu labāko pieredzi krīzes pārvarēšamai, kā arī uzlabot pārvaldību un veidot sociālo dialogu.

(Sociālās politikas īstenošana Latvijā pēc pievienošanās ESpdf)

(Social Policy Implementation in Latvia Post EU Accesionpdf)


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!