Raksts

Par finansējumu attīstības sadarbībai


Datums:
23. maijs, 2008


Autori

Pēteris Timofejevs Henriksson


Laikraksta "Diena" šodienas numurā ir lasāms Māras Sīmanes raksts par finansējumu attīstības sadarbībai. Piekrītu visos punktos un nudien iesaku izlasīt.

Īpaši interesanti, ka Sīmane piemin arī morālo argumentu, lai palielinātu finansējuma līmeni (and why not?):

“Latvijai būtiski ir neaizmirst, kāda loma bija ārvalstu palīdzībai mūsu sistēmu atjaunošanā — no nodarbinātības sistēmas izveides (jo padomju laikā taču nebija bezdarba!) un starptautisku drošības standartu ieviešanas līdz pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai. Citu valstu ieguldītās summas Latvijas atjaunošanā ir lēšamas miljardos. Latviešu valodas apguves valsts programma vien laikā no 1996. līdz 2001.gadam no starptautiskajiem donoriem saņēma atbalstu vairāk nekā 12 miljonu ASV dolāru vērtībā, lai izstrādātu un nodrošinātu latviešu valodas apguvi cittautiešiem. Šajā kontekstā jāvaicā sev, kāda situācija Latvijā būtu izveidojusies, ja pēc valsts neatkarības atgūšanas nebūtu saņemts ne tikai finansiālais, bet arī morālais atbalsts no starptautiskās sabiedrības?”


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!