Raksts

Pacel roku pret Šķēli!


Datums:
26. novembris, 2007


Autori

Dita Arāja


Lai paceļ rokas tie, kas domā, ka Andrim Lielajam, tautā dēvētam arī par Mākoņtēvu, jāaiziet no partijas! Nu, kurš būs tas neapdomīgi drosmīgais, kurš paslies savu rociņu, kad paša Andra trenēti slīpētā vanagacs uzmanīgi pētī savus Tautas partijas (TP) ko

Kā lēmāt, tā būs. Es jau pats neko. Esmu palicis, lai strādātu. Šīs ir spekulācijas par to, kā Andris varētu atsist žurnālistu jautājumus (ja tādi būtu), kāpēc tomēr nav pats praties un izstājies no partijas laikā, kad tieši viņš un viņa iedibinātā un joprojām īstenotā lēmumu pieņemšana šaurā partijas spices lokā visbiežāk tiek vainota TP reputācijas un vēlētāju uzticības sarukumā.

Nē, Andris neaiziet. Tā vietā, lai pats uzņemtos atbildību, viņš vēlreiz nomanipulē ar saviem partijas biedriem. Patiesībā — bezkaunīgi tiem iesper, ar uzspiesto balsojumu atbildību par saviem (ne)darbiem uzgrūžot TP kongresa delegātiem. Nu, partijas biedri, vai esat aizmirsuši, ka es, es — Andris esmu jums visu laiku devis darbu un maizi? Vai esat aizmirsuši, ka, tikai pateicoties man, esat būvējuši un bruģējuši savas karjeras un tagad sēžat Saeimā, ministrijās, padomēs un pašvaldībās?

Ak, Andri Lielais, nu kā to var aizmirst! Tāpēc — paliec! Un turpini mūs barot! Tas jau nekas, ka izskatāmies pēc manipulējama aitu bara. Tas jau nekas, ja arī kāds no mums karstgalvīgi domā, ka Tev tomēr vajadzētu aiziet, bet kurš nu būs tik neprātīgs, ka uz spēles liks savu darbu un nākotni. Tak’ jau — uz šitās pašas zemītes vien paliksim un, ja nu mums arī bez Tevis palaimējas tomēr palikt politikā (Štokenbergs noteikti paņemtu pretim), tad jau gar Andra plecu vien iznāks rīvēties un berzēties, un, kamēr Andris Latvijā ir varens, tikmēr būtu klaja muļķība viņam pretī runāt.

Patiesībā Andris labi zina, uz kurām pogām spiest. Partijā, kur klajš autoritārisms tiek aizslēpts aiz komandas principa, būtu muļķīgi tā pēkšņi sagaidīt balsojumu pret partijas tēvu. Ja pašā TP nav nobriedušas iekšējas diskusijas, ja liela daļa TP biedru nejūtas tik spēcīgi, lai atklāti vārdā sauktu problēmsaknes, tad nevar gribēt, lai pēkšņi zālē paslietos par Šķēles aiziešanu balsojošu roku mežs. Tā vietā TP biedri uzņemas atbildību par sava patiesā līdera Andra manipulācijām ne tikai ar viņiem, bet arī ar valsti, un klusē.

Tā tas var turpināties bezgalīgi, kamēr vien TP tēvam šī partija būs vajadzīga savas labklājības nostiprināšanai. Bet var arī būt, ka pašizvērtējums un tā skaļa izteikšana tieši partijas tēvam acīs var sākties no vienas pret Šķēli paslietas rokas. Tikai — atkarības saraušanai vispirms jāsākas katra paša galvā un sirdsapziņā. Un tad varēs pacelt roku pret Šķēli.

Kā lemsiet, tā būs.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!