Pētījums

Latvijas intereses Eiropas Savienībā 2014/1


Gads:
2014
Organizācija:
Latvijas Politologu biedrība


Autori

Daunis Auers


Manabalss.lv iniciatīvas - mazina vai veicina plaisu starp sabiedrību un valsts varu? Par šo un citām sociālajām inovācijām lasiet jaunākajā žurnāla 'Latvijas intereses Eiropas Savienībā' numurā.

Eiropas Savienībā jau dažus gadus notiek aktīva sociālo inovāciju prakšu apkopošana – valstis meklē jaunas pārvaldes formas, jaunu attiecību modeļus starp politikas dalībniekiem un sabiedrību, kā arī dažādās nozarēs operatīvi pārnes topošās tehnoloģijas, kas maina gan sabiedrības uzvedību, gan pašu nozaru tālāko attīstību. Žurnālā atspoguļoti vairāki sociālo inovāciju piemēri. Gunda Reire un Aija Tūna apskata Latvijas gadījumu — līdzdalības iniciatīvas manabalss.lv un kopienas skolas modeli. Savukārt izdevuma viesis Emilio Mordini izvērtē sabiedrības veselības komunikāciju un jauno mediju lomu pandēmijas situācijās. Savukārt par sociālo inovāciju izpausmēm, veidojot un apspriežot ES globālo stratēģiju, raksta Rihards Bambals.

(Latvijas intereses Eiropas Savienībā 2014/1pdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!