Raksts

Lai domas un līdzdalība!


Datums:
16. decembris, 2011


Autori

Dita Arāja


Foto: vincent03

Mēs kopā esam bijuši, kopš internets Latvijā vēl ķepurojās ja ne zīdaiņa autiņos, tad mazpuiku šortos pavisam noteikti. Pirms desmit gadiem portāla politika.lv radītājiem galvenā doma bija – veidot vidi atvērtam politikas procesam.

Tāpēc lasītājiem portāls piedāvāja gan kvalitatīvu notikumu analīzi, gan pētījumus, gan arī vienuviet apkopoja informāciju, ko tolaik izlasīt varēja tikai uz papīra.

Kopš tā laika pasaule ir mainījusies. Ir mainījušies cilvēku mediju lietošanas ieradumi, ir mainījusies mediju vide, ir mainījušies paši cilvēki un viņu prasības. To visu ir paveicis vispasaules tīmeklis, kas nu jau Latvijā plosās kā dižmanīgs salonu dendijs un savās trakulīgi elegantajās izpausmēs ierauj arvien vairāk un vairāk mūsu laiku un mūs pašus.
Mēs, politika.lv komanda, savukārt, esam nolēmuši interneta sniegtajās iespējās ieraut mūsu uzticīgos un vēl topošos lasītājus, tāpēc portāla vēsturē liekam jaunu bildi iekšā – nākam pie Jums jaunā izskatā un ar pilnveidotu saturisko piedāvājumu. Turpmāk portāls publicēs ne tikai analītiskos rakstus, viedokļus un pētījumus, bet veicinās arī informētu sabiedrības līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos. Tas būs iespējams, izmantojot pavisam jaunu rīku – laikaskopu jeb hronoloģisku laika līniju, ar kuras palīdzību lasītāji varēs sekot līdzi dažādu notikumu attīstībai un izvēlēties sev pieņemamāko iespēju, kā konkrētajā laikā un vietā lēmumpieņēmējiem darīt zināmu savu viedokli kādā jautājumā.
Īpaši svarīgi tas, ka laikaskopus varēs veidot ne tikai politika.lv komanda, bet ikviens portāla lietotājs, tā aktualizējot jautājumus, kas svarīgi dažādām sabiedrības grupām, un pulcējot un mobilizējot domubiedrus, kas vēlas līdzdarboties, lai atrisinātu kādu svarīgu jautājumu.
Politika.lv komanda vienmēr ir ticējusi, ka, apvienojot domas un spēkus, mēs varam veidot mūsu vidi, mūsu valsti tādu, kurā dzīvot ir prieks un lepnums. Mēs jau diezgan daudz kopā esam paveikuši. Bet mēs varam vēl. Tāpēc aicinām Jūs uz līdzdarbošanos! Lai lasīšana veicina domāšanu, bet domāšana – pilsonisko līdzdalību!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!