Raksts

Korupcijas uztveres indekss 2014


Datums:
08. decembris, 2014


Autori

Providus


Dānija, kas atrodas saraksta pirmajā vietā, stingri ievēro likumus, atbalsta pilsonisko sabiedrību un ir noteikusi skaidrus uzvedības nosacījumus tiem, kas ieņem amatus publiskajā sektorā, kā arī rāda piemēru, plānojot izveidot publisku patiesā labuma guvēju reģistru.

Transparency International ikgadējais indekss uzrāda ekspertu vērtējumu par korupcijas līmeni publiskajā sektorā 175 valstīs. Saraksta augšgalā ar vērtējumu, kas augstāks par 80 punktiem, atrodas Ziemeļvalstis, Jaunzēlande, un Šveice, savukārt par korumpētākajām valstīm atzītas Somālija, Ziemeļkoreja un Sudāna. Latvija ierindojas 43 vietā ar 55 punktiem no 100 (pagājušogad 49.vietā ar 53 punktiem).


2014 Corruption Perceptions Index


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!