Pētījums

Korupcijas °C. Pārskats par korupciju un pretkorupcijas politiku Latvijā. 2007. gada otrais pusgads


Gads:
2008
Organizācija:
PROVIDUS


Autori

Iveta KažokaLīga StafeckaValts Kalniņš


Šis izlaidums attiecas uz laika posmu, kad Latvijā korupcijas novēršanas un apkarošanas politika piedzīvoja līdz šim nozīmīgākos satricinājumus.

Juridiski apšaubāmais mēģinājums atbrīvoties no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova iezīmēja centienu pretkorupcijas politikas īstenošanu pakļaut politiskai kontrolei. Atskatoties uz pērnā gada norisēm, Korupcijas °C ietver analīzi par to, kādi institucionāli šķēršļi joprojām kavē godīguma kā vērtības nostiprināšanos Latvijas politiskās elites darbībā, īpašu uzmanību pievēršot necaurredzamai un līdzdalību ierobežojošai lēmumu pieņemšanai.

Tematiski šaurāks, bet ne mazāk svarīgs ir jautājums par to, kā sabalansēt KNAB atbildību un aizsardzību pret neleģitīmu politisko iejaukšanos biroja darbā, un arī šis jautājums analizēts Korupcijas °C laidienā.

Vēl arī šajā izlaidumā apkopoti dati par tiesu spriedumiem krimināllietās, kur personas apsūdzētas par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

Korupcijas °C. Pārskats par korupciju un pretkorupcijas politiku Latvijā. 2007.gada otrais pusgads (211.28 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!