Raksts

IESPĒJA: Imigrantu integrācijas politika Latvijā: pierādījumi un prakse


Datums:
03. jūnijs, 2015


Autori

Providus


Foto: byronv2

Domnīca PROVIDUS aicina Jūs uz konferenci „Imigrantu integrācijas politika Latvijā: pierādījumi un prakse”, kas notiks 19.jūnijā plkst. 9:30 – 15:30 viesnīcā Avalon, 13.janvāra ielā 19.

Šogad klajā nāk jaunākais Imigrantu integrācijas politikas indekss (Migrant integration policy index, www.mipex.eu), kas vērtē imigrantu integrācijas likumdošanu un rīcībpolitiku 38 valstīs, tai skaitā Latvijā. Indeksā tiek analizētas 8 jomas, sākot no imigrantu iekļaušanās darba tirgū līdz pieejai izglītības un veselības aprūpes pakalpojumiem. 2011.gada pētījumā 31 valstu vidū Latvijas rīcībpolitika imigrantu integrācijai tika novērtēta kā visnelabvēlīgākā.

Papildus pētījuma prezentācijai diskusijā par Latvijas rādītājiem indeksā fokusēsimies uz pilsoniskās līdzdalības un pilsonības jautājumiem. Konferences otrajā daļā iepazīstināsim ar mentoru programmu, kurā PROVIDUS kopā ar Latvijā dzīvojošajiem trešo valstu pilsoņiem meklēja veidus, kā veicināt imigrantu līdzdalību. Tāpat prāta vētrās attīstīsim un apspriedīsim idejas par imigrantu sabiedriskās organizācijas veidošanas iespējām, kā arī par iespējamām turpmākām aktivitātēm trešo valstu valstspiederīgo līdzdalības veicināšanai Latvijā.

Konferences darba valoda: angļu.

Par savu iespēju piedalīties lūdzam informēt, rakstot uz info@providus.lv līdz 12.jūnijam.

Facebook

(Pasākuma programmapdf)

Pasākums tiek organizēts projekta „Integrācijas politika: Kurš iegūst? Indikatoru attīstīšana un izmantošana integrācijas debatēs” ietvaros, ko Latvijā ievieš Domnīca PROVIDUS un ko līdzfinansē Eiropas Savienība, kā arī projekta „Daudzpusīgi risinājumi sabiedrības izglītošanai un integrācijai – 3” ietvaros. Šo projektu īsteno biedrība „Patvērums „Drošā māja”’ sadarbībā ar biedrību „Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”. Projektu (līdz)finansē Eiropas Savienība. Projekta “Daudzpusīgi risinājumi sabiedrības izglītošanai un integrācijai – 3” īstenošana tiek līdzfinansēta 75% apmērā no Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda un 25% apmērā no valsts budžeta līdzekļiem. Pasākums tiek rīkots arī ar atbalstu no Eiropas Savienības programmas Eiropa pilsoņiem. Par pasākuma saturu atbild biedrība „Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!