Raksts

Delnas informācija presei Par Ministru prezidenta lēmumu nepārskatīt valdības rīkojumu par bijušā JDDC Saulesdārzs teritorijas un ēku nodošanu privatizācijai


Datums:
21. marts, 2002


Autori

Providus


[i]Delna:[/i] Ministru prezidents pieņēmis politisku lēmumu nenoskaidrot patiesību

20.marts. Rīga. Šodien Ministru prezidenta izplatītā ziņa presei Saulesdārza jautājumā liecina par premjera vēlmi par katru cenu atstāt nemainīgus iepriekšējos lēmumus par šīs teritorijas privatizāciju un nesniedz pamatotu argumentāciju.

Par spīti Tieslietu ministrijas atzinumam, ka Saulesdārza lietā ir daudz neskaidrību, Andris Bērziņš ir pieņēmis politisku lēmumu – noraidīt Delnas, 53 citu organizāciju un 1303 privātpersonu parakstīto aicinājumu pārskatīt lēmumu par Saulesdārza privatizāciju.

“Ja amatpersonas nevēlas iedziļināties “Saulesdārza” lietā, tad var gadīties, ka tās ir bailes atklāt citas, līdzīgas nekārtības. Mēs prasām iedziļināties lietā un izskatīt Saulesdārza lietu pēc būtības, taču līdz šim tiek meklēti jebkuri argumenti, lai šādu atbildi nesniegtu”, – teica Sabiedrības par atklātību – Delna valdes priekšsēdētāja Inese Voika.

Delna nožēlo, ka MK preses dienests paziņojumā nesniedz detalizētu izskaidrojumu, kādēļ šādu soli valdība ir izlēmusi spert un kā šādā gadījumā tiek ievērotas sabiedrības intereses. Tā vietā tiek izplatīti dīvaini pieņēmumi, ka “tiekot mēģināts saglabāt teritorijas nesakoptību, lai to izmantotu kā pastaigu laukumu suņiem”, lai arī agrāk A.Bērziņš pats ir apgalvojis, ka Saulesdārza teritorija ir sakārtota. Ņemot vērā šo un citu premjera izteikumu pretrunīgumu, Delna aicina Andri Bērziņu un izglītības ministru Kārli Greiškalnu kopā ar sabiedrības pārstāvjiem apmeklēt Saulesdārzu un mediju klātbūtnē novērtēt, cik sakopta un bērniem pieejama ir teritorija, cik futbola laukumu ir uzcelts utt.

Sabiedrība par atklātību – Delna vēl joprojām nav saņēmusi oficiālu atbildi no Ministru prezidenta Andra Bērziņa uz š.g. 5.marta iesniegumu, ne arī atbildi no Izglītības ministrijas, un informāciju par lēmumiem saņem tikai ar mediju starpniecību.

Sīkāka informācija Delnā 7506454.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!