Raksts

Daņiļeviča krekliņš 2


Datums:
12. jūlijs, 2010


Autori

Dita Arāja


Re, sajutis priekšvēlēšanu tuvumu, Rīgas izpilddirektors un, kas svarīgi, skolēnu dziesmu un deju svētku rīcības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Juris Radzevičs (LPP/LC) arī pēc svētkiem attapies un publiski vēstī, ka svētku koncertus lielā karstuma dēļ vajadzējis pārcelt!

Viņš jau to esot rosinājis pirms svētkiem, bet, nabags, neesot uzklausīts. Un nu kā mazais susurs saņēmies, izriezis krūtežu un cīnās par taisnību. Un liekulīgi dēvē pasākumu dalībniekus par maziem eņģelīšiem, kas medpunktos “gulēja rindā”.

Juri Radzevič, ja reiz esat rīcības komitejas otrā persona, tad taču Jūsu rokās bija diezgan liela vara, lai koncertus pārceltu? Kur Jūsu godīgā balss bija pagājušajā nedēļā vai nedēļu vēl pirms tam? Kāpēc tad publiski necēlāt trauksmi – lūk, sinoptiķi prognozē milzīgu karstumu, tāpēc es rosinu koncertus pārcelt, bet pārējie rīkotāji man nepiekrīt.

Tā būtu atbildīga rīcība – publiski, iesaistot visas puses, izrunāt, kā būt, ko darīt, kā labāk. Ja reiz Radzevičam patiesi un no sirds rūpētu “mazie eņģelīši”. Bet tagad Rīgas izpilddirektors, vēloties iesist politiskos punktus, ir padarījis sevi smieklīgu – vicinās dūrēm pēc kaujas. Un grib, lai notic viņa vēlīgajai un līdzjūtīgajai sirdij.

Jāpagaida, varbūt vēl uzrodas kāds nesaprastais un nesadzirdētais, kurš pēc lielās dziedāšanas un dancošanas paziņos: “Es ar būtu līdzi lec’s, man tā kurpe pušu…”


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!