Raksts

Būvniecības likums strādās, ja iesaistītās puses būs godprātīgas


Datums:
27. augusts, 2014


Autori

Agnese Frīdenberga


Foto: Marta Herca

Kādas problēmas risina jaunais Būvniecības likums un kuras joprojām ir būvniecības procesa riska zonas, iezīmē PROVIDUS pētniece, būvniecības jautājumu eksperte Agnese Lešinska.

Pētniece norāda, ka likums skaidri nosaka iesaistīto pušu atbildības, taču tikai godprātīga rīcība garantēs to, ka neatkārtojas ‘Zolitūde’.

Likums īpašs arī ar to, ka tiek nevis atjaunota, bet jaunizveidota uzraudzības sistēma būvniecības procesā – likumā noteikts, ka biroja būvinspektori uzraudzīs ne tikai konkrētas jaunbūves, bet arī to ekspluatācijas kārtību. “Cerams, ka šīs institūcijas pārstāvji spēs preventīvi atklāt gadījumus, kur pārkāpti drošības standarti,” komentē A.Lešinska.

2014.gada 1.oktobrī likums stāsies spēkā – kādas ir galvenās izmaiņas būvniecības procesā, kā mainīsies uzraudzības lauks un kuras joprojām uzskatāmas par likuma vājajām vietām, klausieties audio komentārā un skatieties Ekonomikas ministrijas izveidotajā infografikā:

Ekonomikas ministrijas Būvniecības likuma skaidrojums


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!