Raksts

Brīvība izvēlēties tautību


Datums:
09. marts, 2011


Autori

Viktors Makarovs


Tikko saskaitījos, sadaļā tautība norādīju “dānis”. Dāniski runāju ne sliktāk, kā latviski (abas man ir “otrās”, “adoptētas” valodas); Dānijas radio ir mans pamatmedijs ikdienā; atbalstu daudzas dāņu vērtības, vistuvākā man ir dāņu attieksme pret sabiedrību, demokrātiju un daudz ko citu. Kurš tad apstrīdēts manu dānisko būtību? Protams, varētu izvēlēties arī citus variantus. Būtu pilnīgi apmierināts arī ar ”krievu”, “latvieti”,” ebreju”, “ukraini” vai “grieķi”. Taču pagaidām nav iespējas izvēlēties vairākas tautības, vai “jaukts”, ” vai “eiropietis”, vai “bez tautības”. Protams, esmu un ar prieku palikšu Latvijas pilsonis. Bet tautība – tā arī ir mana izvēle. Pēdējā laikā jūtos kā dānis. :)

!!!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!