Raksts

Atklāta vēstule izglītības ministram Brokam


Datums:
07. maijs, 2011


Autori

Dita Arāja


Labdien, augsti godātais izglītības ministr!

Es te tā mazliet pasēdēju un padomāju – man jau sen liekas, ka kaut kas šitajā Dieva pasaulītē nav tik riktīgi, kā tam vajadzētu būt. Vēl pasēdēju un padomāju, un beidzot sapratu. Mums tās skolas grāmatas – ziniet, visas pēc kārtas, – ir nepilnīgas, lai neteiktu vēl vairāk. Bez alternatīvā (pareizā) viedokļa. Nu lai ņemam par piemēru fizikas grāmatas. To bērnus skolā māca, ka pasaule izcēlusies no kaut kāda nesaprotama liela sprādziena. Kā tas tā var būt? Mans cienīgtēvs visu laiku stāstījis par sešām radīšanas dienām, bet nekāda sprādziena nevienā dienā nav pieminējis. No kurienes pēkšņi kas tur izsprādzis un sasprādzis?

Šķiru tālāk bioloģijas grāmatu. Vēl trakāk! Mērkaķis par cilvēku esot pārvērties! Atkal meli! Ādams ir Viņa brīnumdarbs – radības kronis, no kura ribas tika patapināta Ādamam mūžam paklausīgā un padevīgi pazemīgā Ieva. Un tāpēc skolas grāmatās vēl viena pavisam kliedzoša aplamība sarakstīta – ka visi mēs te esam vienādi. Nu tak, ka nē! Jau pie altāra sieva sola klausīt vīru, tad kāpēc Jūs, cienītais, pieļaujat, ka jau mazām meitenēm skolā tiek iestāstīts, ka viņas ir tikpat vērtīgas kā puikas? Izaugs lielas un sadomāsies nezin ko – jau tagad redzam piemērus no dzīves, kā sievietes neprotas un salien visos varas caurumos un vēl ņem virsroku pār pielaulāto vīru! Lūk, mūsu pašu skolās izmācītas uz šitādām aplamībām!

Labi, skatos tālāk – lasāmgrāmatas. A kas tur? Šausmas! Pagānu tautasdziesmas sarakstītas! Kā Ziemassvētku vakarā sidrabiņa lietiņš līst un kā Lielajā dienā raibu olu izkrāso! Vai manu vai! Un ne rindņas no mūsu baznīcas dziesmu grāmatas! Par kādiem mežoņiem Jūs tos Latvijas bērnus gribat izaudzināt???

Un atkal par provi – es nesaprotu, kāpēc arī, teiksim, matemātikas grāmatās nevarētu skaitīt, atņemt un reizināt saprotamas lietas. Tagad tur piemēri ar āboliem, bumbieriem vai sēnēm, bet, teiksim, varētu būt teksta uzdevumi tādi – no viena ciema svētdienas rītā uz baznīcu izgāja tik un tik baznīcēni, no otra – tik un tik, cik šo ir kopā? Un no tā vēl arī fizikas uzdevumus patapināt – nu ar ātrumiem stundā, un kad šie satiksies utt. Kāpēc ne, Jūs man pasakiet lūdzu?!

Un vēl varētu tā jaunā paaudze daudz ko no ievērojamu cilvēku dzīvēm pamācīties! Skatiet tak, cik mums daudz cienījamu cilvēku – arhibīskapi un kardināli, nu un kaut vai mūsu pašu vietējais cienīgtēvs – ar visu mūžu celibātā nodzīvojis! Nu jā, un, lai sirds mierīga un mūsu taisnajai domai atbalsts varas aprindās, varētu mēs vēl arī Šlesera Aināra, Baštika Ainara un, lai miers mājās, i Šmita Jāņa biogrāfijas pastāsīt. Tie ir cilvēki, no kuriem mācīties, mācīties un vēlreiz pamācīties dievbijību un pazemību, pieticību un skaidru domu! A Jūs pieļaujat, ka jaunatnei savas Dieva dotās galvas ar visādiem raiņiem un blaumaņiem, aspazijām un belševicām jāpiebāž.

Ja šitā tas turpināsies, tad mēs visi (un Jūs, cienītais, arī kā viens no pirmajiem) jau pēc pāris gadiem degsim elles ugunīs. Lai šitās šausmas novērstu, es tagadītēs pieprasu – sadedzināt visas šitās nepareizās grāmatas un visām izdevniecībām uzlikt par pienākumu izdot vienīgo pareizo alternatīvo grāmatu – Bībeli. Ja Jūs, cienītais, domātu praktiski, tad saprastu, ka tas šitajos krīzes laikos ir brangs ietaupījums. Skatiet, kā vecāki pirms katra 1. septembra gaužas, cik daudz naudas jāiztērē par tām Jūsu nepareizajām skolas grāmatām! Tāpēc jāpāriet tikai uz vienu pareizo. Un tad vecākiem naudas pietiks i vēl pāri paliks, lai desmito tiesu no algas ziedotu cienīgtēviem, kas skolā Bībeli mācītu. Mums jau tā baznīca pārāk tālu no šitās nakriškānu valsts nošķirta!

Tā nu, augsti godātais, ja pēc šīszemes gaitu izbeigšanās nevēlaties nokļūt tur, kur Jūs sagaida elles mocības, tad ņemiet vērā manu alternatīvo viedokli! Ja nē, jāzvana būs uz Vatikānu. Kādam tak reiz šitajā pagānu valstī kārtība ir jāieved!

Ar cieņu,

Kristiete Pareizā
Sūnu ciemā (trešā mājiņa pa kreisi, mežmalā)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!