Raksts

Ziņas pieder trakajiem


Datums:
13. janvāris, 2011


Vakardienas ziņu izlaidumi mani provocēja kam tādam, uz ko ir spējīgs tikai raidījums "Kas Notiek Latvijā" un daži "Nekā Personīga" sižeti. Ne tikai visu laiku neapmierināta bubināju sižetu laikā, bet arī pēc tam ilgi nevarēju nomierināties. Re, pat tagad nespēju noturēties un savu sāpi uzrakstīšu.

Es saprotu, ka ziņu veidotāji grib ielikt ziņas, kuras atmodinās iemigušos pēc-darbadienas skatītājus. Tāpēc man nav pretenziju pret ziņām par suni, kas Arkanzasas štatā ir iemācījies braukt ar skrituļdēli. Whatever. Bet vai viņi domā, ka mēs pēc darba dienas esam tik pārguruši, ka pilnībā nefiltrējam saturu un vienīgais, kā pievērst mūsu uzmanību ir kāds asiņains skats vai pustraka cilvēka komentārs?

Kādā ASV nostūrī mītošais, leģendām apvītais ārsts Slucis ir kļuvis (atkal jau) par ziņu centrālo tēlu. Vēlreiz. ASV dzīvojošs, ārsts, nevienas partijas biedrs. Kura no šīm pazīmēm, jūsuprāt, ir noteicošā, lai kādu vispār interesētu tas, ko viņš saka? Rīgā ir daudz cilvēku, kam ir visvisādi radikāli viedokļi – nošaut krievus! sievietēm sēdēt mājās un adīt! pievienot Latviju Zviedrijai! pievienot Latviju NVS! u.t.t. Cik bieži kāds prasa viņu viedokli? Reti, jo nevar jau tā uzreiz tos trakos pieķert pie rokas, tas tāds īpašs žurnālistiskas veiksmes gadījums. Un kad tāds ir gadījies, kā gadījumā ar Sluci, prieks gan viņam, gan žurnālistiem. Jo viena viedoklim beidzot lemts nonākt saulītē, bet otriem ir ar ko “seksīgu” piepildīt ētera laiku.

Un uz Sluča muguras izdodas jāt ne tikai žurnālistiem. Noveicās arī krievu radikāļiem, kurus visi jau sen kā piemirsuši un atceras (pieklājības pēc un lai aizpildītu ētera laiku) tikai 9.maijā un 16.martā. Nu viņiem kalendārā vēl viena īpaša diena – 13.janvāris. Nepilsoņiem nemaksāt nodokļus! Būtu izdomājuši arī ko skaļāku (Putinu par prezidentu!), bet bija tikai 3 stundas laika.

Vakardien vispār bija “alternatīvo dīvaino viedokļu diena”. Sižetā par Maikla Džeksona tiesas prāvu un ārsta atbildību tika parādītas intervijas ar (ārstiem? radiniekiem? tiesu ekspertiem?) – faniem. Kuri visi kā viens ZINA, ka ĀRSTS NOGALINĀJA MAIKLU. Eksperti.

Un ziņa, kas mani piebeidza? TV3 ziņa par “peļu junkuru, kas nodzīvojis ievērojamu mūžu – simtu divdesmit astoņus gadus”! OK, mana pirmā doma – ko tie saimnieki uzrāda – kaķa dzimšanas apliecību?! Šižetā gan izrādījās, ka žurnāliste pieteikumā kļūdījusies par nieka 100 gadiem. Jociņš.


www.miomilo.lv

www.twitter.com/curiha


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!