Pētījums

Why a Political Accord is Needed to Make EU-Russia Energy Relations Work?


Gads:
2009
Organizācija:
Real Instituto Elcano


Autori

Providus


Pētījuma autors norāda, ka enerģijas drošības jēdziens ir ieguvis daudz plašāku nozīmi kā tikai enerģētiskā atkarība vai piegāžu drošība. Tas galvenokārt attiecas uz draudiem, kas nāk no “ārpuses” un Eiropas Savienības gadījumā Krievija ir šāds “dabisks” drauds enerģētikas drošībai.

Ir četri faktori starptautiskajā ekonomiskajā kontekstā, kas nosaka enerģētiskās attiecības starp ES un Krieviju. Pirmais no tiem ir starptautiskās naftas ģeopolitikas reģionalizācija. Otrais – dabasgāzes patēriņa straujais pieaugums ES, trešais – konkurences principa ieviešana elektrības tirgū gan ES, gan Krievijā, ceturtais – vides jautājumi. Pētījums norāda, ka Krievijas enerģētikas politikā katrs sektors ir atšķirīgs un prasa īpašu pieeju. Lai uzlabotu attiecības enerģētikas jomā starp ES un Krieviju ir nepieciešama politiska vienošanās, kas pateiktu, ko ES grib no Krievijas.

Why a Political Accord is Needed to Make EU-Russia Energy Relations Work?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!