Pētījums

Whose Aid is it Anyway? Politicizing Aid in Conflicts and Crises


Gads:
2011
Organizācija:
Oxfam International


Autori

Providus


Pasaules nabadzīgākajās vietās vājinājusies starptautiskās palīdzības efektivitāte gan nodrošinot pamata vajadzības, gan risinot nabadzības problēmas. Neskatoties uz to, ka palīdzība efektīvi spēj nodrošināt dzīvību glābšanu, tiesību aizsardzību un dzīves apstākļu uzlabošanu, daži palīdzības sniedzēji ir pārstrukturējuši palīdzības finansējumu, tādēļ konfliktu, katastrofu un politiskās nestabilitātes situācijā šāda rīcība ir novedusi pie nekoordinētiem, dārgiem, īstermiņa un pat bīstamiem palīdzības projektiem.

Pētījumā analizēts, kādā veidā šīs problēmas tiek ignorētas un kā šo tendenci novērst, sniedzot rekomendācijas. Pētījums ir nozīmīgs tāpēc, ka Eiropas Savienība ir viens no lielākajiem starptautiskās palīdzības sniedzējiem pasaulē un nav izslēgts, ka šādas negatīvas tendences ir ietekmējušas arī ES realizēto attīstības sadarbības politiku.

Whose Aid is it Anyway? Politicizing Aid in Conflicts and Crises

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!