Pētījums

Whole, free and integrated? A Transatlantic Perspective on the European Neighbourhood


Gads:
2007
Organizācija:
Centre for European Policy Studies


Autori

Providus


Kopš aukstā kara beigām līdz 2004.gadam Amerikas Savienoto Valstu un Eiropas Savienības pozīcijas par Eiropas kaimiņvalstu attīstību ir bijušas līdzīgas. Vašingtonas ārlietu politikas vīzija atbalstīja ‘apvienotu un brīvu’ Eiropas ideju. ES pievērsās paplašināšanās stratēģijai, kura nodrošināja kontrolētu bijušo komunistisko valstu pārejas procesu, lai sasniegtu galējo mērķi - šo valstu pilnvērtīgu integrāciju ES.

Vai šis transatlantiskais mērķis izveidot apvienotu, brīvu un integrētu Eiropu ir aktuāls pēc 2004.gada, un cik lielā mērā to var attiecināt uz jaunajām Eiropas kaimiņvalstīm?

Šis pētījums meklē atbildes uz šiem jautājumiem, piedāvājot transatlantisku perspektīvu par drošības un integrācijas uzdevumiem Eiropā, kas paplašinās, kā arī tās perifērijā.

Whole, free and integrated? A Transatlantic Perspective on the European Neighbourhood

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!