Pētījums

Which Future Model for Europe ?


Gads:
2010
Organizācija:
Eiropas Parlaments


Autori

Providus


Eiropas finanšu tirgus integrācija un 2007.-2009.gada finanšu krīze ir izvirzījusi svarīgus jautājumus par Eiropas finanšu pārvaldības institucionālo dizainu.

Šis pētījums apskata, kā arvien ciešākā ES finanšu tirgu integrācija un sistemātiskā riska pārrobežu raksturs attaisno arvien ciešāk konsolidētu ES finanšu pārraudzības institucionālo modeli. Pētījums apskata arī citu modeļu trūkumus un priekšrocības, ieskaitot priekšlikumu izveidot vienu ES pārraudzības institūciju. Pētījums norāda, ka Eiropas finanšu tirgu pārrobežu daba un arī pārrobežu riski, ko izraisa finanšu nestabilitāte, norāda uz nepieciešamību pārvērtēt Eiropas finanšu pārraudzības institucionālo sistēmu.

Which Future Model for Europe?


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!