Pētījums

Wage and Employment Effects of Immigration to Germany: Evidence from a Skill Group Approach


Gads:
2005
Organizācija:
Institute for the Study of Labor


Autori

Providus


Pētījumā tiek analizēta ārzemnieku darbaspēka piedāvājuma daudzveidība dažādās strādnieku grupās ar vienlīdzīgu izglītības līmeni, lai gan atšķirīgu darba pieredzi, un tas, kā šī imigrantu daudzveidība ietekmē darbaspēka tirgu. No Vācijas datiem no 1975. līdz 1997.gadam izrietošie secinājumi neapstiprina hipotēzi, ka migrantu darbaspēka izmantošana dažādos amatos nozīmīgi iespaidotu vietējo iedzīvotāju ienākumus vai darba iespējas.

Rezultāti rāda, ka 10 procentu pieaugums imigrantu darbaspēka proporcijā (visu iedzīvotāju īpatsvarā) kopumā samazinātu darba algas par mazāk nekā 1 procentu un nepalielinātu bezdarba līmeni. Kaut gan vecāku un zemāk kvalificētu darbinieku apstākļi kļūst nelabvēlīgāki, pētījums parāda pretstatu paralēlam pētījumam ASV, kur negatīvā ietekme saistīta ar imigrantu darbaspēka pieauguma šoku ir ilgstoša un nozīmīga.

Wage and Employment Effects of Immigration to Germany: Evidence from a Skill Group Approach

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!