Pētījums

Vientuļo vecāku, kuri audzina bērnus invalīdus, iespējas iekļauties darba tirgū un nepieciešamais atbalsts viņu sociālajai iekļaušanai


Gads:
2007
Organizācija:
SIA „LABA”


Autori

Providus


Pētījuma mērķis ir noskaidrot un novērtēt to vecāku, kuri audzina bērnus invalīdus, iespēju iekļauties darba tirgū, kā arī izpētīt nepieciešamo atbalstu viņu sociālajai integrācijai un līdz ar to dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Pētījums veikts ESF grantu shēmas „Pētījumu veikšana par sociāli atstumto grupu iespējām darba tirgū” ietvaros. Pētījums ir projekta plašākā sastāvdaļa, to papildina sešu interviju cikls Dzīvesstāsti. Pētījuma rezultātu prezentēšana un multiplicēšana ir projekta otra nozīmīgākā daļa. To veidoja semināri Cēsīs, Liepājā, Jelgavā, Preiļos, Alūksnē un Rīgā. Ar pētījuma rezultātiem ir iepazīstināti LR Saeimas atbildīgās komisijas deputāti, Labklājības ministrijas, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti, pašvaldību un NVO pārstāvji.

(Pievienotais failspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!