Raksts

VIDEO: Jesajas Berlina diena 2013


Datums:
14. oktobris, 2013


Autori

Providus


Foto: Džeina Rimša

Kā britu filozofa Jesajas Berlina idejas ir ietekmējušas mūsdienu uzskatus par brīvību, demokrātiju, plurālisma vērtībām? Piedāvājam ekspertu diskusijas un Džona Greja lekcijas ierakstus video formātā no Jesajas Berlina dienas pasākumiem Rīgā.

Jesaja Berlins ir viens no pasaulē ievērojamākajiem 20.gadsimta intelektuāļiem un liberālās filozofijas pārstāvjiem. Viņš nācis no Rīgas, 20.gadsimta divdesmitajos gados ar ģimeni pārcēlies uz Angliju, studējis Oksfordā un kļuvis par nozīmīgu domātāju un publisko intelektuāli.

Ekspertu diskusija: Ko mēs esam mācījušies no eiro krīzes (tiktāl)?

Panelī piedalās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas docents Ivars Ījabs, Somijas Ārpolitikas institūta pētniece Kristi Raika, European Voice redaktors Tims Kings, Politiķis un pētnieks Roberts Ķīlis, diskusiju vada The Browser redaktors Roberts Kotrels.

Britu politiskā filozofa Džona Greja lekcija ‘Jesaja Berlins un brīvības nozīme’, kas veltīta Jesajas Berlina piemiņai.

Berlina diena Rīgā notiek jau piekto reizi un to organizē Sorosa Fonds – Latvija.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!