Raksts

Video: Ceļš uz eiro. Neatgriezenisks?


Datums:
13. novembris, 2012


Autori

Providus


Lai nodrošinātu eiro ieviešanu Latvijā, jāveic grozījumi esošajos normatīvajos aktos, kā arī jāizstrādā un jāizdod jauni. Vai tie paredz arī rīkot atsevišķu tautas nobalsošanu par pievienošanos eirozonai?

Šī gada 19.septembrī Latvijas valdība pieņēma lēmumu (MK rīkojums nr. 441) noteikt 2014.gada 1.janvāri par eiro (euro) ieviešanas mērķa datumu Latvijā. Juridisko pamatu eiro ieviešanas procesam Eiropas Savienības dalībvalstīs veido ES tiesību akti. Tomēr, lai nodrošinātu eiro ieviešanu Latvijā, jāveic grozījumi esošajos LR normatīvajos aktos, kā arī jāizstrādā un jāizdod jauni.

Domapmaiņas panelī piedalās Latvijas bankas padomes loceklis Edvards Kušners, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Tieslietu ministra padomnieks Jānis Tomels, Saeimas Juridiskās komisijas deputāts Andrejs Elksniņš un Saeima Juridiskā biroja padomnieks Jānis Pleps. Diskusiju vada žurnāliste Baiba Strautmane.

Domapmaiņa notika 12.novembrī, Birojnīcā


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!