Raksts

Vēlreiz par “Tautas” partijas “vecbiedru”


Datums:
03. decembris, 2008


Autori

Kārlis Streips


Labrīt, lasītāji!Šorīt laikraksts Diena citē "Tautas" partijas "vecbiedru" Gundaru Bērziņu uzdodam sakrālu jautājumu: "Pasakiet man recepti, kā man kļūt par parastu cilvēku, izdarīšu visu, lai tāds taptu." Labprāt, Bērziņa kungs. Ņemiet vērā to, ko nu jau pirms vairākiem mēnešiem pateica Jūsu partijas biedrs Mareks Segliņš, kuram tāpat kā Jums reizēm ir lielas problēmas ar verbālu caureju: "Varbūt izmantot izdevību un paklusēt?" Ja arī pats M. Segliņš šo savu ieteikumu kopš tam ne vienmēr ir pilnībā ņēmis vērā, tas būtu vislielākā mērā attiecināms uz Jums. Vai Jūs neesat pamanījis, ka Jūs esat cilvēks, kurš Ventspils naftas tribunālā Atkarīgā Rīta Avīze tiek intervēts biežāk, nekā gandrīz jebkurš cits, izņemot tribunāla sutenieri Puzē? Un vai neesat pamanījis, ka sarunās ar Atkarīgās skribentiem Jūs tik ļoti bieži stāstāt pilnīgas muļķības?

Meklējat pierādījumus? Lūk, ko par Jums šodien Latvijas Avīzē ir teicis Latvijas bankas vadītājs Ilmārs Rimševics: “Man negribas komentēt Bērziņa kunga izteikumus, jo viņš melo un pats pauž nepatiesu informāciju.” I. Rimševics nav puskoka lēcējs, un viņa sašutums par Jūsu apgalvojumiem centrālās bankas sakarā ir pamatots. Tāpat, kā bija pamatots sašutums par Jūsu meliem par Satversmes aizsardzības biroja vadības attiecībām ar ASV vēstniecību, un ne tikai par tiem.

Aizverieties, Bērziņa kungs! Baudiet savu atpūtu no politikas un vienkārši turiet mēli aiz zobiem. Nesaprotu, kas Jūs mudina melot, nesaprotu, kādiem mērķiem Jūs cenšaties iztapt. Un vēl, “Tautas” partijai — vai kauna vispār vairs nav? Vien smalkjūtīgais Ābiķis pateica, ka “vecbiedra” jaunāko vāvuļošanu derētu izvērtēt tā nopietni. Vai nav neviena “Tautas” partijas biedra ar pietiekami daudz sirdsapziņas, lai melus nosauktu par meliem arī tad, ja tos ir paudis “savējais”? Acīmredzot ne. Cik ļoti nožēlojami!

Jauku dienu, bet tomēr ne visiem, jo vismaz Jums, Bērziņa kungs, derētu šo dienu pavadīt grūtās pārdomās par sevi un par to, vai Jūs patiešām esat Latvijas draugs. Pūšot pīlītes par valsts drošības iestādēm, par centrālo banku un par Latvijas galveno sabiedroto pasaulē, Jūs par tādu neliekaties itin nemaz.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!