Raksts

Vēlēšanas un principi


Datums:
26. jūlijs, 2002


Autori

Diena


Šodien sākas deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 8.Saeimas vēlēšanām, kuras notiks 5.oktobrī. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas tās būs jau ceturtās Saeimas vēlēšanas — tikpat, cik pirmajā brīvvalsts laikā.

4.Saeimas vēlēšanas 1931.gadā notika pieaugošas iekšējās un ārpolitiskās nestabilitātes gaisotnē, taču šoruden mēs izvēlēsimies jaunus tautas priekšstāvjus apziņā, ka aizgājušajos deviņos gados kopš 5.Saeimas vēlēšanām Latvijas neatkarība un labklājība ir jūtami nostiprināta. Latvija šā gada beigās, visticamāk, tiks uzaicināta iestāties NATO un Eiropas Savienībā, un mūsu atjaunotās neatkarības sapnis par «atgriešanos Eiropā» solās vistuvākajā laikā piepildīties. Latvija ir kļuvusi par daļu no Rietumu demokrātiskās pasaules.

Taču līdzšinējie sasniegumi ir tikai pamats turīgas, tiesiskas, modernas Eiropas kultūras valsts celšanai. Šajos gados nav mainījies ne šis mērķis, ne mūsu visu — vēlētāju — atbildība ar savu balsojumu veicināt šī mērķa sasniegšanu. Tāpēc arī šogad, tāpat kā 1993.gadā pirms 5.Saeimas vēlēšanām, avīze var teikt: «Galvenais mūsu nolūks un uzdevums šajā laikā — sniegt pietiekamu informāciju, analīzi, kritiku par deputātu kandidātu programmām, lai Dienas lasītājs vēlēšanās spētu izdarīt apzinātu, iekšēji pamatotu izvēli.»


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!